Tantra

Wat is Tantra?

Tantra is een visie of leefwijze die leidt naar verlichting. Het is een pad van integratie, waarin al onze delen samenkomen en we een ervaring van eenheid of heelheid krijgen. Tantra wordt gewoonlijk enkel met sex of meer spirituele sex gerelateerd maar dit is een misverstand.

Onze missie is om tantra haar traditionele betekenis terug te geven en mensen kennis te laten maken met traditionele tantra en tantra of tantrische massage.

Wij zijn een tantrisch koppel met een achergrond die ligt in de traditionele lessen van het tantrische tibetaanse boedhisme. We zien dit terug in ons dagelijks leven en wanneer we werken met tantra massage, en dit delen we dan ook graag met onze clienten.

De techniek van tantra massage zoals wij die gebruiken is erg toegankelijk voor mensen uit het Westen omdat het hebben van stress iets heel gewoons is geworden. Stress en spanning zorgen er mede voor dat men minder verbonden is met het lichaam waardoor ziekte meer impact gekregen heeft. We hebben een doen-doen-doen mentaliteit maar bereiken het doel nooit. We voelen dat we iets fundamenteels missen.

Tantra massage is zeer efficient om stress te verminderen of op te lossen, om meer vreugdevol en gelukkig te zijn, maar bovenal raakt het ons wezen diep van binnen. We voelen alsof we voor het eerst thuiskomen in onszelf en we voelen dat ons wezen heel is en gevoed.

Tantra massage kan simpelweg enorme ontspanning geven maar het kan ons ook extreme opgewektheid bezorgen. Het is alsof er een energetische bezem ons hele lichaam langsgaat en alles schoonveegt. Het resultaat van een sessie hangt af van de behoefte en intentie van de client.

Wat is tantra massage?

Tantra massage is een bijzondere methode van lichaamswerk waarbij er fysiek en op energetisch niveau gewerkt wordt. Het doel van traditionele tantra massage is om opgeslagen blokkades en lagere energieen op harmonieuze wijze uit het lichaam te verwijderen. Tijdens de massage maken we gebruik van ademwerk en wordt het hele lichaam opgeladen met sexuele of shakti energie. Het hele organisme wordt opgeladen met vitaliteit en we gaan van lage energie naar een hogere staat van resonantie. In een hoge staat van resonantie of frequentie zijn we kalm, zorgeloos en we verkeren in een staat van diepe gelukzaligheid. Deze staat is onze natuurlijke staat van zijn.

Bij Zambala Tempel werken we onder andere met:

 • Het ontwaken en laten stromen van sexuele energie
 • Opruimen van energetische blokkades
 • Het in balans brengen van vrouwelijke en mannelijke energie in het lichaam
 • Depressie
 • Burn-out klachten en chronische stress
 • Heling van sexuele trauma’s
 • Oplossen van innerlijke conflicten, obsessie, verslaving en ander destructief gedrag
 • Verwerken van woede, jaloezie, verdriet en aggressie
 • Helen van in het bijzonder het hartchakra en openen voor ontvangen van liefde
 • Transformeren van masculine boosheid naar kracht door het te verbinden met hart
 • Vrijmaken van vrouwelijke energie door schuld en schaamte op sexualiteit en plezier op te lossen, het lichaam te openen voor ‘bliss’ en natuurlijke compassie

Onze visie

Sexuele energie, ook wel vitale energie genoemd, is de meest krachtige energie in ons lichaam en wordt weleens beschreven als raketbrandstof. Wanneer sexuele energie vrij door onze energie kanalen stroomt volgt diepe heling en we stellen ons op natuurlijke wijze open voor wijsheid en krachten die de meesten van ons door de eeuwen heen zijn verloren. Heeft deze wijsheid haar weg terug gevonden en je in je kern geraakt, dan ontstaat als van nature een gevoel van verbondenheid met alles dat leeft, een gevoel van compassie en hart naar jezelf, naar anderen en naar Moeder Aarde.

Tantra massage kan ons weer in contact brengen met ons volle potentieel. Het is een techniek die in staat is alle trauma’s en blokkades op te ruimen zodat we ons kunnen focussen op de dingen die belangrijk zijn. De masseur die de tantra massage geeft is present, in meditatieve staat en geeft de massage in verbondenheid met het hart. Hierdoor ontstaat een omgeving waarin je als ontvanger misschien wel voor het eerst in je leven sexualiteit in een veilige ruimte zonder oordeel kunt ervaren en verkennen. Een tantra massage is een prachtig geschenk voor jezelf of je geliefde.

Onze missie

Vanuit onze liefde voor verbondenheid, heling en eenheid hebben we deze prachtige ruimte geopend in hartje Amsterdam – onze tantra tempel waar individuen komen om te verbinden met hun ware krachten en sexualiteit, om vrijheid te hervinden of simpelweg om de kwaliteit van de ervaring van het dagelijks leven te vergroten. Tantra is grenzeloos in haar potentie.

We zijn gewoon geraakt om het leven op een bepaalde manier te leiden, zonder door te hebben dat we keer op keer voor dezelfde ervaring kiezen, terwijl we hetzelfde leven kunnen leven met een compleet andere ervaring, dat we ons veel beter en gelukkiger kunnen voelen. De waarheid is dat in iedereen een orgasmisch en potentieel wezen schuilt en alles dat we doen vervult kan zijn van een gevoel van zinvolheid.

Onze missie is om mensen te helpen om hun orgasmische en ecstatische potentie opnieuw te ontdekken en om vreugde, een gevoel van gelukzaligheid en vrijheid in het dagelijks leven te ervaren.